KREATIVNI ČAS ENGLESKOG – ČAS KUVANJA SA PRVACIMA, 27.4.2024.

Da li znate koja je najčešća rečenica naših učenike?
“Zašto nam čas ne prođe ovako brzo kod nas u školi i zašto nemamo engleski češće?” 😀😊

🏠Dobro došli u Skillton školu stranih jezika, mesto gde se stalno trudimo da budemo inovativni, inspirativni i da stvaramo pozitivno okruženje za učenje!
🍓🍍🥝📚✨Ovih dana smo imali neodoljivu lekciju engleskog jezika uz voćnu salatu! Jedna od naših najmlađih grupica je pravila ovo ukusno jelo sa nastavnicom Aleksandrom. Na kraju časa su uživali u jelu i rekli da im je ovo bio jedan od najzanimljivijih časova! 🥰

Evo samo nekih od razloga zašto je zabavna nastava važna i korisna za naše učenike:

🧠 Učenje kroz igru: Pripremanje voćne salate u ovom konkretnom slučaju omogućava deci da koriste engleski jezik u realnom kontekstu, čime se jača njihovo razumevanje vokabulara i gramatike.
💬 Komunikacija: Kroz ovu aktivnost, deca vežbaju komunikaciju na engleskom jeziku, što im pomaže da se osećaju samouvereno u izražavanju svojih misli i ideja.
🤩 Motivacija: Kada učenici vide da mogu koristiti engleski jezik u svakodnevnim situacijama poput pripremanja hrane, to ih dodatno motiviše da nastave učiti i napredovati.
🌟 Kreativnost: Dekorisanje voćne salate podstiče kreativnost kod dece, dok istovremeno koriste nove reči i izraze na engleskom jeziku.
🎉 Zabava i radost: Sreća i radost koju deca doživljavaju dok uče engleski jezik kroz igru ne može se meriti! Ovakve aktivnosti stvaraju pozitivno okruženje za učenje i podstiču dugoročnu ljubav prema jeziku.