Kreativni čas engleskog – The City, 17.4.2024.

U Skillton školi stranih jezika, kreativnost je uvek u prvom planu, a nedavna radionica izgradnje grada od edukativnih kocki je bila pravi dokaz toga. Deca su sa oduševljenjem kreirala svoj mali grad, koristeći različite vrste kocki da bi formirali zgrade poput bolnice, trga, policijske stanice, vatrogasne stanice i pošte.

Nakon što su završili gradnju, usledio je deo u kojem su deca imenovala različita mesta u gradu i opisivala njihov položaj koristeći engleske prepozicije kao što su in, on, next to, behind, between, in front of. Bilo je predivno gledati kako su mališani živopisno opisivali gde se šta nalazi u njihovom imaginarnom gradu, koristeći novi vokabular koji su savladali na časovima.

Profesorka se istakla svojom kreativnošću i strpljenjem, vođenjem svake faze radionice sa posebnom pažnjom prema potrebama dece. Deca su uživala u svakom trenutku i aktivno učestvovala, postavljajući pitanja i pokazujući svoje entuzijazam za učenje jezika. Često su izražavali žaljenje što se čas završio, što jasno govori koliko su uživali u radu.

Ovakve interaktivne i edukativne radionice ne samo da podstiču kreativno razmišljanje kod dece, već i unapređuju njihovu sposobnost da koriste jezik u praktičnim situacijama. Skillton škola je zaista mesto gde se učenje jezika pretvara u uzbudljivu avanturu, punu igre i zabave.