Halloween tematski časovi (oktobar 2023.)

Svake godine, pred kraj oktobra, pripremamo posebne Halloween tematske časove koji spajaju učenje engleskog jezika s duhom ove čarobne noći.

Halloween i engleski jezik dele bogatu istoriju i tradiciju. U našoj školi koristimo ovu priliku da oživimo oba aspekta kroz kreativne časove i aktivnosti. Deca dolaze obučena u svoje omiljene kostime, a časovi postaju prava praznična avantura.

Naši časovi Halloween tematike nude deci priliku da:

Nauče nove reči: Svake godine, pravimo poseban rečnik vezan za Halloween koji uključuje reči kao što su “čudovište,” “veštica,” “bundeva,” i mnoge druge. Deca brzo usvajaju nove reči kroz igre, pesme i priče vezane za ovu prazničnu temu.

Izraze svoju kreativnost: Obučeni u kostime, deca imaju priliku da se izraze na kreativan način. Ovo je odlična prilika da se vežbaju opisivanje kostima i pričanje priča o tome ko su i šta rade u svojim kostimima.

Učestvuju u zabavnim igrama: Na časovima Halloween tematike igramo igre koje učenje jezika pretvaraju u pravu avanturu. Deca se takmiče u pronalaženju skrivenih reči u čarobnom čarobnom krugu ili u rešavanju zagonetki koje vode do “blaga.”

Kreiraju strašne priče: Naši časovi podstiču decu da pišu i pričaju svoje strašne priče koristeći engleski jezik. Ovo razvija njihovu kreativnost i veštine izražavanja na jeziku.

Halloween tematski časovi u Skillton školi stranih jezika su prava poslastica za učenike. Njihova kombinacija učenja, kreativnosti i zabave čini ih nezaboravnim iskustvom koje deci pomaže da zavole engleski jezik i stvaraju sećanja za ceo život.